van Walter van den Broeck
Volwassen  | 2001

Een heel herkenbaar maar volstrekt banaal gebeuren is het startschot van iets dat uitmondt in een complete gruwel. Door een opeenvolging van een aantal op zich onschuldige en op geheel logische manier uit elkaar voortvloeiende voorvallen zal de toeschouwer, zonder er erg in te hebben, zijn emotionele goedkeuring gaan geven aan de finale wraakoefening.

Juryverslag

De toneelkring B.O.K. (Bunsbeekse Ontspanningskring) van Bunsbeek (groot Glabbeek) heeft voor de derde maal op rij de beoordeling 'uitmuntendheid' behaald voor de Vlaams-Brabantse provinciale toneeljury amateurtoneel. Deze beoordeling werd behaald met de opvoering van "De vogels, de bloemen, de gruwel" van Walter Van den Broeck in een regie van Wannes Vanderstukken. Voor deze prestatie zorgden de volgende acteurs: Chris Hoylaerts, Lucie Vanherwegen, Michel Hendrickx, Pol Pierlet en Jan Boyen.
Elke amateurtoneelkring kan om de drie jaar deelnemen aan deze beoordeling en krijgt hiervoor een bepaalde subsidie van de provincie in functie van de behaalde graad. Uitmuntendheid is uiteraard de hoogst mogelijke beoordeling.
Er wordt momenteel bij de provincie nagegaan of nog andere toneelkringen erin geslaagd zijn om drie maal op rij deze hoogste beoordeling te halen.
Dit is een opmerkelijke prestatie voor deze jonge vereniging aangezien dit pas de 15de productie was.
Aangestipt kan ook dat B.O.K. aangezocht werd om deel te nemen aan het prestigieuze "Koninklijk Landjuweel" (opvoering van "August, August, August" op 11 maart 2000 in Mechelen).
Binnen onze vereniging is er ook een bloeiende afdeling jeugdtoneel alsook voor de jonge en oude sportievelingen een minivoetbalclub.

Uit het verslag van de jury op 31 mei 2002

Eigenlijk kan dit verslag bijzonder kort zijn. Het bestuur van BOK heeft er alweer voor gezorgd dat de ploeg getalenteerde vertolkers en de dito technische ploeg alle mogelijke troeven in handen kregen om te schitteren. Het gekozen stuk is gewoon prachtig. Het is actueel, dramatisch goed en verrassend opgebouwd en zit boordevol mogelijkheden voor regisseur en acteurs. De groep heeft er dan ook alles uitgehaald; Er is voelbaar aan gewerkt, zelfs aan de dramaturgische actualisering, waardoor het geheel 'op het lijf geschreven' leek.
Bovendien heeft BOK de faam hoog gehouden door ook nu weer onbetreden paden te bewandelen en een stuk te kiezen, dat niet bepaald tot de gemakkelijkste mag gerekend worden. Gelukkig mag de Bunsbeekse vereniging rekenen op een publiek, dat trouw alle bewegingen van de progressieve groep volgt en dankbaar reageert op de prachtige prestaties.

Voorstellingen:
  • vrijdag, 23 november, 2001 - 20:00
  • zaterdag, 24 november, 2001 - 20:00
  • vrijdag, 30 november, 2001 - 20:00
  • zaterdag, 1 december, 2001 - 20:00
  • vrijdag, 7 december, 2001 - 20:00
  • zaterdag, 8 december, 2001 - 20:00

Foto's (fotograaf Erwin Donvil)