Beschrijving : 

Elke was reeds van kindsaf met theater bezig. Dat begon met de opleiding dictie en voordracht in de plaatselijke muziekschool. Nadien werd haar interesse getrokken door het poppentheater. Zij volgde in Mechelen een cursus poppenmanipulatie. Maar daar eindigde het nog niet. Tijdens haar studies voor onderwijzeres maakte zij samen met haar medestudenten een musical voor kinderen van de derde graad. Een heel leuke ervaring was dat. Want je speelde niet alleen toneel, nee je mocht ook mee bepalen hoe de tekst, de kledij, het decor… eruit zou zien. Dat was de eerste onderdompeling in de regisseurswereld.

Om haar achtergrond nog te verruimen volgde Elke de opleiding kunstzinnige media van theater, gegeven door WISPER. Tijdens dat jaar regisseerde zij in de school waar ze les gaf de musical van het zesde leerjaar.

De kriebels waren echt niet meer te stoppen. Ze moest en zou deelnemen aan de selectieproeven voor de parttime opleiding docent-regisseur in Maastricht. En na enkele dagen zwoegen en zweten slaagde zij erin om hiervoor aangenomen te worden. Zij volgt nu haar eerste jaar.

Ondertussen werkt ze voor de groepen MOOSS, WISPER en ARTFORUM. Daar geeft ze vooral theaterinitiaties of theaterlessen naar aanleiding van een voorstelling. Vaak werkt ze met een groepje naar een kort toonmoment toe om te laten zien wat regisseur en kinderen ervan gemaakt hebben. En volgens Elke zijn de gasten achteraf meestal heel erg tevreden omdat ze eindelijk eens konden laten zien wat ze allemaal hadden bijgeleerd.