Beschrijving : 

Michiels was woonachtig te Turnhout.[1]Vooraleer hij meespeelde in F.C. De Kampioenen, speelde hij de rol van matroos in de tragikomische film Blueberry Hill uit 1989. Hij speelde voorts de rol van Mercutio Veronesi in een theaterproductie van Romeo en Julia, in 1991. 

In oktober 1990 volgde voor Michiels de grote doorbraak in F.C. De Kampioenen als de leerkracht technische vakken Pico Coppens, die hij tot en met 1993 vier seizoenen gestalte gaf. Pico was de spits van de slecht presterende cafévoetbalploeg F.C. De Kampioenen en herstelde televisietoestellen als bijverdienste. De reeks werd immens populair en werd wekelijks bekeken door gemiddeld 1,7 miljoen Vlamingen. 

Walter Michiels had ondertussen definitief afgerekend met Pico, het personage dat hij in de "FC De Kampioenen" speelde. Hij wilde terug aanknopen met de echte roots van het theater, terug de weg bewandelen van zijn eerste roeping in Turnhout: de happening, de poëzie, het pure, oorspronkelijke toneel. Bunsbeek vroeg niets liever dan dat de man die Mercutio speelde in "Romeo en Julia", die 12 jaar Academie volgde, die studeerde aan de Studio Herman Teirlinck en aan het Conservatorium van Antwerpen, dat Walter Michiels onze oudste jeugdamateurs een boeiend theateravontuur bezorgde en dat hijzelf er ook veel voldoening uit puurde.