Beschrijving : 

Tussen '82 en '84 heeft Dirk Mosselmans de kaderkursus 'drama' gevolgd bij DACEB onder leiding van Gus Bal met Leo Urgel als belangrijkste drama-docent.

In 1985 woonde hij een tijdje in Londen om er een theateropleiding te volgen bij de British Theatre Association, die gecoördineerd werd door Anthony Cornish en Ann Stutfield.

In de 'Kleine Academie' volgde hij een acteursdopleiding onder leiding van Luc De Smedt in Brussel.

Daar ontmoette hij ook Beatrice Godenir, een bewegingspedagoge waarbij hij twee jaar les heb gevolgd in het 'Institut Peter Renate' te Brussel. Zij omschrijft haar bewegingspedagogie als 'Mouvement Organique'.
Onder impuls van Alan Marston (bewegingsdocent) heeft hij zich toegelegd op Acu-Yoga en onder begeleiding van Neil Cadger (akteur van het gezelschap Leporello, lesgever) op de bewegingstraining van Moshe Feldenkrais.Dat was in Akteerstudio-verband, onder leiding van Greta Van Langendonck, waar hij ook twee jaar Tai-chi (Wu-süjl) heeft gevolgd bij Siti Fauziah. Greta werd nadien docente in P.A.R.T.S. onder leiding van Anne-Teresa De Keersmaeker.

In de zomer van '95 participeerde Dirk in Avignon aan een internationale workshop tijdens de vijfde biënnale 'Mythe en theater' onder leiding van Enrique Pardo.

In 1989 heeft Dirk Juego vzw opgericht, waaruit de circusschool gegroeid is 'Cirkus in Beweging', daarna onder leiding van Rika Taeymans.

Pas achteraf was Dirk actief als regisseur en acteur.

In '98 - '99 volgde hij stemtraining bij Roy Hart (België) onder leiding van Joseph Clark.