Beschrijving : 

Karel Van Rompaey (Schriek, 15 februari 1949) was van jongs af met toneel bezig. Het H.-Hartcollege van Tervuren bleek een vruchtbare bodem. Elk jaar speelden de internen er toneel, vaak onder leiding van professionele regisseurs als Bert Decorte. Met hem mocht KVR optreden voor de BRT-camera's in een TV-spel met o.a. Robert Marcel en Jo Crab(1962).

Tijdens zijn studies Germaanse Filologie in Leuven volgde KVR drie jaar de sessies Dramaturgie bij Prof. Joos Florquin (1968-70).

Met het Leuvens Studententoneel toerde hij door Vlaanderen en Nederland. Van blijvende invloed was het Internationaal Festival van Universiteitstheater in het Italiaanse Parmawaar de groep van Leuven in contact kwam met geëngageerd studententoneel uit heel Europa.

Als leraar bleef KVR voeling houden met de Werkgroep Opvoedkundig Drama. Hij volgde dramaoefeningen bij Prof. Gavin Bolton (Univ. Durham, Engl.), bij Prof. Hans-WolfgangNickel (Hochschule der Künste, Berlin) en masterclasssessies voor regisseurs in het Centrum voor Amateurkunsten (Brussel) met Helmert Woudenberg, Dré Poppe, Juan Tajes en Nand Buyl.

Karel Van Rompaey was de oprichter van het Jeugdmuziekatelier Glabbeek (1984) en stichter van de toneelgroep BOK, de Bunsbeekse Ontspanningskring (1987). Hij speelde mee in verscheidene producties van De Sissen (Tienen), van Toneel Davidsfonds (Glabbeek) en van BOK (Bunsbeek). Hij regisseerde voor Toneel Davidsfonds (Glabbeek), BOK (Bunsbeek), het Collegetoneel (Tienen), de Toneelgroep Eerlijk en Vrij (Stok), het Tiens Miniatuurtheater, Toneelgroep Bekke Voorts (Bekkevoort), de Hoeledense Creatieve Jeugd en voor Toneel VIA.

Onder het pseudoniem Charel Naveld schreef Karel Van Rompaey

Poppenspelen:

  • “De Velpe mag niet sterven” (1990)
  • “Gulzige Gust” (2006)

Toneelwerken:

  • “Nikita” (1990) – docu-drama over Nikita Chroesjtsjov – avondvullend
  • “De groene wreker” (1990) – milieu-blijspel – avondvullend
  • “Zwarte Anna” (1991) – jeugdtoneel – avondvullend
  • “Zand erover!” (1993) - komedie – avondvullend
  • “De bauwe geschelpte is gevallen!” - historisch drama – avondvullend
  • “Tintelende stad” – komische thriller - avondvullend