van Herman Brusselmans en Tom Lanoye
Volwassen  | 1992
Regisseur:

Na China, Geraardsbergen en Berlijn: een harteloos familiedrama over voetbal, drank en Vlaanderen.

Koning voetbal beheerst het leven van velen: supporters, journalisten, bestuursleden, ordediensten en echtgenotes. Ja, het voetbalspel bevat vanzelf alle elementen voor een Groot Grieks Drama: triomfen leedvermaak, echtbreuk en sensatie, tragiek en samenzang...
Edoch... Hoeveel theaterstukken kent u, waarin het plot wordt bepaald, of zelfs maar beïnvloed door de Voetbalgoden? Niet één toch?

Herman Brusselmans en Torn Lanoye hebben gemeend aan deze onterechte toestand een eind te moeten maken. Onder het motto 'het theater is de spiegel onzer samenleving' hebben zij een stuk geschreven dat bol staat van de Bal. Een stuk dat handelt over geld, onhaalbare dromen, lang vervlogen tijden, gebroken vriendschap en dito knieschijven. Een stuk over voetbal dus.

Een spel waarin twee vroegere vrienden elkaar na jaren weer ontmoeten, waarin twee vrouwen de speelbal zijn van intriges en van het rollenpatroon, en waarin een oude vader de enige is met een goedgespekte portefeuille. Een stuk over eet- en drankproblemen in huiselijk verband, gespeend van ernst noch humor. Een stuk over Vlaanderen dus.

Voorstellingen:
  • vrijdag, 11 december, 1992 - 20:00

Foto's (fotograaf Erwin Donvil)