Beschrijving : 

Bij Pol zat de toneelmicrobe van jongsaf ingebakken: zijn vader en moeder en verschillende nonkels en tantes brachten jaarlijks een toneelvoorstelling in de plaatselijk zaal Donvil. Vanaf zijn zestiende stond hij op de planken bij de Kreatieve Jeugd Bunsbeek onder de regie van Willem Laroy. Bij Willem volgde hij ook lessen voordracht in de Academie te Tienen en speelde er o.a. in Oedipus van Hugo Claus en Pantagleize van Michel de Gelderode alsook nog bij de toneelkring VNVTK.

Na de traditionele rustpauze (trouwen en een huisje bouwen) is er een tweede start bij het Davidsfonds Glabbeek. Samen met Karel Van Rompaey en Remi Vangoidsenoven lag Pol mee aan de basis van de eerste opvoering van BOK in 1987. De traditie bij BOK wil dat de regisseur uit eigen kring komt en na Karel Van Rompaey, Remi Vangoidsenoven en Josee Doudelet was Pol nu de vierde 'huisregisseur'. Een beetje tegen zijn natuur in, want persoonlijk staat hij veel liever op de planken. Maar werken met een toffe en enthousiaste groep is altijd plezierig.

Een bedenking: eigenlijk is een regisseur te vergelijken met een voetbaltrainer. Hij kan de ploeg vormen en klaarstomen voor de grote match, maar eens het de match begonnen of het doek open staat hij machteloos aan de kant om toe te kijken (de vingers gekruist). Alleen... de voetbaltrainer kan nog ingrijpen en drie wisselspelers inbrengen. Dit is in het amateurtoneel uiteraard niet mogelijk en maar goed ook! De "amateurtoneelregisseur" dankt dan ook de toffe bende voor de toffe sfeer en voor het feit dat de 'match tot een goed einde werd gebracht'.